De evolutie van geocaches

Voor de meesten begint de evolutie van de geocachecontainer met de iconische metalen munitiekist. Maar in bijna twee decennia van geocachen heeft de geocachingstamboom er wat takken in verschillende richtingen bij gekregen.

Elke tak vertegenwoordigt de geest van evolutie. Geocaches gaan nu steeds meer op in hun natuurlijke omgeving. Stel, je wilt een cache plaatsen bij een riviermonding? Daar bestaat een geocache in de vorm van een vogel voor. Of misschien wil je een cache plaatsen in stedelijk gebied aan een parkbankje. Daarvoor bestaat een microcache die vermomd is als een stuk kauwgom.

Er zijn honderden variaties in geocachevormen, van onvoorspelbaar (een kleine tuinkabouter in het bos) tot listig (een nep bewakingscamera die met magneten aan een gebouw is vastgezet).

Geocaches zijn niet het enige deel van de geocachevergelijking die geëvolueerd zijn. Geocachers hebben in de loop der jaren goede geo-zintuigen ontwikkeld.

Dat stukje bast lijkt net niet te passen, of er is iets vreemds aan dat stuk steen! De interessantste geocachecontainers zijn vaak degenen die je nog nooit hebt gezien en die je waarschijnlijk ook nooit meer gaat zien. Hou je ogen en je geest open, terwijl je aan het cachen bent. Als je toch vastloopt, zijn er op de geocachepagina vaak handige hints te vinden. Eerdere logs en foto’s kunnen ook aanwijzingen opleveren waarmee je de geocache kunt vinden.

Wat was jouw listigste vondst? Hoe lang heb je gezocht voordat je de cache gevonden had? Deel je verhalen in de reacties!