Vijf ongeschreven regels voor geocaching die je niet moet verbreken

De basisregels van geocaching zijn erg eenvoudig. Een geocacher verstopt een geocache en daagt anderen uit om deze te vinden. Maar zoals met zo veel dingen, is er meer dan je op het eerste gezicht ziet! Veel van de regels van geoaching zijn beschreven in de geocaching richtlijnen, maar andere ontdek je door het spel te spelen. Hier onder beschrijven we vijf regels van geocaching die je misschien niet kent.

1. Laat geen sporen achter

Het is belangrijk om je bewust te zijn van je omgeving als je gaat geocachen zodat we de aarde kunnen behouden, ons geocaching speelbord! Als je gaat geocachen, zorg dan dat je op de paden blijft en snijdt geen bochten af als je naar de cache navigeert. Als je dit doet kan dit de flora en fauna beschadigen. Onthoud het gezegde “neem alleen foto’s en laat alleen voetafdrukken achter” als je op pad gaat!

2. Log ongezien

Op zoek in struiken, reiken onder bankjes, speuren door boomtakken—voor het ongeoefende oog kan een geocacher er best verdacht uitzien. Dreuzels (ofwel niet-geocachers) die nieuwsgierig worden kunnen onbedoeld geocaches meenemen of beschadigen. Daarom is het belangrijk om onopvallend te zoeken tijdens het geocachen.

3. Leg je startpunt vast

Een waypoint is een referentiepunt voor een fysieke locatie op aarde. Je kunt waypoints gebruiken om belangrijke locaties vast te leggen, zoals tussenpunten voor een mysterie of multi cache, maar sommigen gebruiken ze ook om het startpunt op een parkeerplaats of het begin van een wandeling vast te leggen. Om een eigen waypoint in de Geocaching® app toe te voegen:

  • Op de pagina met details van de cache, selecteer Waypoints.
  • Druk op het + teken om een waypoint toe te voegen.
  • Tik Huidige locatie aan
  • Sla het waypoint op met de gewenste naam.

4. Denk na over wat je fotografeert

Soms is er slechts een klein verschil tussen een helpende log en een spoiler.
Hetzelfde kan gelden voor de foto’s bij een geocache log. Het kan aanlokkelijk zijn om een creatieve verstopplaats of een leuke cachecontainer te laten zien, maar het ontdekken daarvan is een deel van geocaching! Denk dus na over wat je aan foto’s toevoegt en als je twijfelt, vraag dan de cache eigenaar of hij/zij het goed vindt dat je de foto’s toevoegt!

5. Kleed je gepast

Geschikte kleding kan heel belangrijk zijn bij het geocachen! Je weet nooit wanneer het weer omslaat of dat die multi-cache uitmondt in een groot avontuur. Kleed jezelf in laagjes en houd rekening met alle weersomstandigheden als je de wildernis in gaat. Je wilt geen lachebekje missen alleen maar omdat je niet de juiste kleding hebt!

Dit zijn niet de enige ongeschreven regels van geocaching, er zijn er nog veel meer. Welke ongeschreven regels zou jij toevoegen aan de lijst? Deel ze in het commentaar!