6 manieren om je geocachingobstakels op te lossen

Zit je in een geocachingsleur? Heb je alle geocaches in je omgeving gevonden? Lukt het je niet om die moeilijke puzzelcache op te lossen? Maak je niet druk, we hebben zes manieren op een rijtje gezet om je geocachingobstakels te verhelpen.

1. Plannen, plannen, plannen.

Het plannen van het juiste geocache-uitje kan tijd kosten, maar kan je uit je geocachingsleur halen. Plan en maak een lijst (alleen voor Premiumleden) van de beste geocaches in je omgeving, maak een lijst met nachtcaches, of plan een geocachingstreak om je statistieken te verbeteren! Zorg ervoor dat je lijsten ook offline te raadplegen zijn, zodat je ook zonder internet kunt.

2. Neem de juiste spullen mee.

Onderschat niet het belang van het juiste gereedschap. Het juiste gereedschap kan je geocache-uitje succesvoller maken. We hebben allemaal wel eens in de situatie gezeten dat je wel de geocachelocatie kon vinden, maar dat je de cache niet kon openen door een gebrek aan gereedschap.
Zorg dat je de recente activiteit of de cachedetails leest om te zien welk gereedschap je nodig kunt hebben en bezoek de Geocachewinkel voor het gereedschap dat je nodig hebt.

3. Ga met vrienden.

Geocachen met vrienden is een makkelijke manier om je geocaching naar een hoger niveau te tillen. Meerdere ogen zorgen meestal voor meer succes bij het zoeken. Of je nu puzzels bij waypoints oplost, buiten de gebaande paden gaat, of een zeer moeilijke geocache zoekt, het helpt altijd om vrienden te hebben. Op zoek naar nieuwe geocachevrienden? Bezoek een geocachingevent of word lid van een geocachingorganisatie.

4. Stel nieuwe geocachedoelen.

Geocachedoelen en statistieken zijn een goede manier om je liefde voor geocaching weer te doen opleven. Bekijk je statistiekenpagina of bezoek Project GC om nieuwe doelen te stellen. Probeer je moeilijkheid- of terreingemiddelde te verbeteren, ga voor een lange streak, ga voor de 365 dagen challenge, of voltooi een Jasmer.

5. Bel een vriend.

Heb je er moeite mee die onmogelijke puzzelcaches op te lossen? Vraag hulp aan andere geocachers. We kennen allemaal het gezegde, “twee zien meer dan één”. Probeer een hint te krijgen van de cache-eigenaar of neem de puzzel mee naar een geocachingevent om er daar samen aan te werken.

6. Vernieuw je speelbord.

Heb je alle geocaches in je omgeving al gevonden? Denk er eens over na om je eigen geocache te verstoppen om zo iets aan het spel toe te voegen. Als andere mensen jouw cache vinden kan dat net zoveel voldoening geven als het vinden van caches van anderen.

Wat zijn jouw grootste geocachingobstakels en wat heb je gedaan om ze te overwinnen? Laat het ons weten in het commentaar hieronder!