Even voorstellen: de nieuwe Lijstervaring

Hier bij HQ zijn we druk bezig geweest om de gehele Lijstervaring op Geocaching.com te verbeteren. Met als doel het meer bruikbaar maken van Lijsten, maar ze ook makkelijker en prettiger in gebruik te maken, hebben we een revisie uitgevoerd die we graag willen delen.

Lijsten is een functie voor premiumleden die beschikbaar is in de Geocaching®-app en op Geocaching.com. Of je nu een plan maakt voor een wandeltocht met vrienden of voor je droomvakantie, lijsten helpen je om je geocachingleven te organiseren. Daarnaast worden de lijsten die je maakt in de Geocaching-app automatisch gesynchroniseerd met je lijsten op Geocaching.com.

In deze post vind je een overzicht van de veranderingen en wanneer je ze kunt verwachten. Voor meer informatie kun je deze forumpost bezoeken.

Nieuw lijstknooppunt

 • Vind en bekijk snel je lijsten, favorieten en genegeerde caches door de navigatie bovenaan het lijstknooppunt te gebruiken.
 • Selecteer gemakkelijk belangrijke acties zoals delen, creëer Pocket Query en kaart voor iedere lijst.
 • Bekijk het aantal caches dat je hebt gevonden in iedere lijst.

Nieuwe lijstdetails

 • Met de toevoeging van de nieuwe “actiebalk” bovenaan de pagina kun je gemakkelijk de opties Pocket Query maken, Als GPX downloaden, Verzenden naar Garmin, Delen, Kopiëren, Op kaart weergeven en Lijst verwijderen kiezen.
 • Nu kun je bekijken en sorteren gebaseerd op: favorieten, formaat, moeilijkheid, terrein, laatst gevonden en geplaatst op.
 • Je kunt nu ook gemakkelijk caches selecteren van een lijst en die toevoegen aan een nieuwe of bestaande lijst.
 • Bekijk het aantal caches dat je hebt gevonden in iedere lijst.

Nieuwe favorieten

 • Vind gemakkelijk “Favorieten” in de navigatiebalk.
 • Je kunt nu je favorieten kopiëren en delen door de toevoeging van de “actiebalk” en meerkeuzeselectiebalk.
 • Bekijk het totale aantal favorieten en de gevonden datum in twee nieuw toegevoegde kolommen.
 • Zowel je totale beschikbare aantal favorietpunten als het aantal logs dat je nog nodig hebt om het volgende favorietpunt te ontvangen worden weergegeven.
 • Om meer te horen over de nieuwe lijstervaring, luister je naar deze aflevering van de Inside HQ podcast.

Veelgestelde vragen:

Ik zie geen nieuw lijstknooppunt. Hoe krijg ik dat?

We rollen de updates van Lijsten uit over een langere periode van 8 weken. Dit is om ervoor te zorgen dat het een kwaliteitsrelease is met weinig bugs. Je zou de nieuwe lijstervaring vandaag kunnen zien, maar je zou hem ook niet kunnen zien totdat de release volledig is uitgerold aan het eind van oktober.

Waar kan ik terecht met feedback of bugs?

We hebben een officiële forumthread die we in de gaten houden voor bugs, feedback en meer. Neem hier deel aan het gesprek.

Kan ik nog terug naar het oude lijstknooppunt?

Als je eenmaal bent ingeschakeld voor de nieuwe ervaring kun je niet meer terug naar de oude versie. Dit zorgt ervoor dat wij maar één lijstervaring hoeven te updaten, verbeteren en onderhouden om dit uiteindelijk de beste ervaring voor geocachers te maken.

Waarom heeft Geocaching HQ het nieuwe lijstknooppunt ontwikkeld?

Lijsten zijn een facet van alle aspecten van geocaching. Van inspiratie tot het plannen van een uitje, tot het begeleiden van je volgende geocache-ervaring – Lijsten zijn een handige manier om georganiseerd te blijven. We wilden de lijstervaring verbeteren voor onze premiumleden, zodat geocachers kunnen doorgaan met avonturen beleven, verkennen en ontdekken van hun wereld.

Zijn jullie klaar met het werk aan lijsten?

De lange uitrolperiode betekent dat ons werk aan lijsten nog niet klaar is. Het verzamelen van feedback is een belangrijke stap in ieder project en we hebben tijd ingebouwd, zodat we snel kunnen reageren op bugs die op het forum gerapporteerd worden.