Hoe overwin je je creatieve blokkades?

We kennen allemaal het gevoel. Je staart naar de Geocachekaart en ziet het perfecte plekje om een cache te plaatsen en je wacht op dat Eureka-moment van cachecreativiteit…maar dat lijkt gewoon niet te komen. Je bent tegen een creatieve blokkade aangelopen.

Het is een bekend scenario en niet exclusief voor de geocachewereld – maar je hoeft je er niet door te laten verslaan. In feite kun je deze barrières van je inspiratie gebruiken als gereedschap om buiten het geijkte stramien te kijken en iets nieuws te maken! Hier zijn drie veelvoorkomende oorzaken van creatieve blokkades en hoe je er overheen kunt komen.

Routine op herhaling
Als je dag in, dag uit dezelfde dingen doet, zorgt dat ervoor dat je steeds dezelfde gedachtes hebt. Dus gooi het lekker door elkaar! Probeer cachetypes te vinden die je normaal links zou laten liggen, probeer in een nieuw gebied te cachen of bezoek een event om andere geocachezoekers en -verstoppers te ontmoeten. Je vindt misschien de inspiratie voor je volgende cache in de buurt van je volgende lachebekje!

Twijfelen aan jezelf
De beste manier om de twijfel aan jezelf weg te nemen is door het te overstijgen met actie. Vooruit, probeer je ideeën uit! Het is altijd een goed idee om jezelf ervan te verzekeren dat je geocache het weer kan weerstaan en goed werkt en er is geen betere manier om uit te vinden hoe de cache functioneert dan door hem te bouwen en uit te testen. Hoe meer uitdagingen er zijn, hoe meer je wordt uitgedaagd om creatief te denken om daar een weg omheen te vinden en hoe creatiever je zult zijn!

Faalangst
Probeer het gewoon toch, want iets is geen falen als je er iets van geleerd hebt. Als je iets niet probeert, betekent dat dat je ook nooit iets leert of kunt verbeteren, wat ervoor kan zorgen dat je creatieve sappen stoppen met stromen. Zelfs als je eerste (of tiende) idee niet werkt, zul je meer weten dan toen je begon en kun je iets nieuws (en beters) maken met die opgedane kennis. Uiteindelijk zullen deze lessen ervoor zorgen dat je geocache beter, sterker en klaar voor die Favorietpunten wordt!

Heb jij wel eens last gehad van een creatieve blokkade bij het bedenken van een nieuwe geocache? Deel hoe jij deze barrière hebt overwonnen en een fantastische cache gecreëerd hebt!