(Hoge) obstakels overwinnen

Voor veel mensen is het klimmen in bomen een hobby uit hun jeugd die minder aantrekkelijk wordt naarmate ze ouder worden (en meer risico’s zien). Bij mij gebeurde het omgekeerde. Ik (Rock Chalk) groeide op in een gebied zonder hoge bomen, dus ik speelde spelletjes die me met beide benen op de grond hielden. Als volwassene ontdekte ik geocachen en de uitdaging om iets nieuws te proberen: boomklimcaches.

Sommige klimcaches zijn beter toegankelijk dan andere. Die caches waarvoor je touwen, harnassen en ander gerei nodig hebt, zijn misschien fantastisch, maar kunnenen buiten het bereik liggen van niet-technische klimmers. Maar geocaches in bomen zijn vaak geschikt voor een grote verscheidenheid aan leeftijden en vaardigheden. Dus wat zorgt voor een geweldige boomklim geocache-ervaring?

  • De juiste boom: Hij moet stevig genoeg zijn voor een volwassene om in te klimmen. Als de takken te dun zijn, kan het gevaarlijk zijn voor de geocacher en de boom. (Beschadig nooit een boom of andere flora en fauna, terwijl je een geocache probeert te vinden.)
  • De juiste uitrusting: Zelfs als je geen touwen en harnassen nodig hebt, moet je wel de juiste schoenen en andere kleding aantrekken. Slippers kunnen echt niet!
  • De juiste dag: Klim niet bij natte, gladde of andere gevaarlijke omstandigheden. En neem zeker een vriend mee. Niet alleen om een oogje op je te houden, maar ook om leuke foto’s te maken!

Boomklimcaches zijn fantastisch. Voor mij is het de combinatie van een adrenalinekick en de natuurlijke schoonheid die het moeilijk te overtreffen maakt. Daarover sprekende: ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om je eigen veiligheid in acht te nemen tijdens de jacht. Als je op welk punt dan ook het gevoel hebt, dat je een onnodig risico neemt, moet je direct stoppen en terugkeren naar vaste grond.

Ik zou de hele dag kunnen praten over mijn persoonlijke favoriete boomklimervaringen, maar een paar die meteen bovenkomen zijn “Bird House” (Fort Myers, FL) en Secret Squirrel Society (Seattle, WA). Ik ben maar in een paar bomen geklommen buiten Noord-Amerika en voor de meest spectaculaire daarvan was klimgerei nodig. Dat is weer een heel aparte blogpost!

Heb jij ooit geklommen voor een lachebekje?