De top 10 geocaches die toegevoegd zijn aan lijsten

Van het aantal Favorite punten tot het aantal Gevonden logs of het feit of de geocache ooit de Geocache van de Week is geweest, er zijn een aantal manieren om te bepalen of een geocache populair is. Heb je je ooit afgevraagd welke (actieve) caches op de wereld het vaakst op Bladwijzerlijsten zijn gezet? Hier laten we je de top 10 zien en leggen we uit hoe je ze op je eigen lijst kunt zetten.

Photo by GrateBear

1. Mingo (GC30)
Te vinden in: Kansas, USA
Toegevoegd aan: 6.024 lijsten

Dit is de oudste actieve geocache in de wereld en de 7de geocache die ooit is gemaakt. Als je je Jasmer grid compleet wilt maken is dit een geocache die je moet bezoeken. Om de uitdaging te volbrengen moet je een cache vinden in elke maand sinds geocaching is gestart in mei 2000.

Photo by ravestorm

2. Geocache (GC40)
Te vinden in: Namen, België
Staat op: 5.046 lijsten

Deze geocache is geplaatst op 7 juli 2000— maanden voordat Geocaching.com werd opgericht. De 1 ster-moeilijkheid en 1 ster-terrein cache werd 9 dagen later voor het eerst gelogd.

Photo by Queenofthedesert

3. Original Stash Tribute Plaque (GCGV0P)
Te vinden in: Oregon, USA
Toegevoegd aan: 5.046 lijsten

Dit is waar het allemaal begonnen is. Op 3 mei 2000 werd er een 20-liter emmer geplaatst op precies deze plek door Dave Ulmer. De originele container is beschadigd, maar TEAM 360 en andere bezorgde geocachers realiseerden zich wat voor een belangrijke gebeurtenis hier heeft plaatsgevonden en richtten deze Original Stash Tribute Plaque op uit naam van alle geocachers wereldwijd.

Photo by ceesmond

4. GC12 5/12/2000 (GC12)
Te vinden in: Oregon, USA
Toegevoegd aan: 4.500 lijsten

Dit is de twaalfde cache die ooit is verstopt en daarom favoriet bij iedereen die de Jasmer Challenge compleet probeert te krijgen. Voorafgaand aan Tupperware werden er emmers gebruikt, en deze voldoet nog steeds aan die traditie. Als je het voor elkaar krijgt om ruilspulletjes en trackables mee te zeulen naar de cache, er kan heel wat in.

Photo by Pantoufle

5. Geocaching Headquarters (GCK25B)
Te vinden in: Washington, USA
Toegevoegd aan: 4.497 lijsten

Geocaching HQ vindt het erg leuk als je de Geocaching Headquarters geocache komt zoeken! Schrijf je in voor een begeleid bezoek, kom langs tijdens de bezoekuren, kom shoppen in onze winkel en verdien een nieuw souvenir door deze cache te loggen. En trackables? We hebben HEEL VEEL trackables – kies maar uit!

Photo by Spacedoc & Smoky

6. Beverly (GC28)
Te vinden in: Illinois, USA
Toegevoegd aan: 4.468

Nog een oudje onder de geocaches, geplaatst in mei 2000 voert deze cache je traditioneel de bossen in 40 miles buiten Chicago. Maar dit is geen cache voor stedelingen. Neem een lange broek, bergschoenen, kompas en muggenspray (zie de cachelisting) mee en ontmoet de avonturier in jezelf.

Photo by ElectroSmogTherapy

7. Europe’s First (GC43)
Te vinden in: Leinster, Ierland
Toegevoegd aan: 4.251 lijsten

In juni 2000 kwam geocaching in Europa aan in de vorm van een plastic container die werd verstopt langs de Ierse kustlijn. Dat was slechts 1 maand nadat de eerste geocache ter wereld werd geplaatst in de USA.

Photo by ~Wavy~

8. Geocache GCD (GCD)
Te vinden in: Washington, USA
Toegevoegd aan: 4.034 lijsten

De oudste nog bestaande cache met een GC code van 3 karakters, geplaatst op 21 juni 2000. Deze cache is ook de oudste actieve cache in de staat Washington en de 15de-oudste ter wereld! Je moet echter wel hard werken voor je smiley, want deze 3.5 sterren terrein cache vereist een tocht in de mooie Cascade bergen om hem te vinden!

Photo by Isonzo Karst

9. The Spot (GC39)
Te vinden in: New York, USA
Toegevoegd aan: 3.837 lijsten

Dit is er ook eentje die op heel veel lijsten van geocaching historici is geplaatst. Deze cache is geplaatst in mei 2000 en bevat nog steeds het originele logboekje (samen met nieuwe boekjes die in de loop van de tijd zijn toegevoegd). Het is een soort geocaching museum.

Photo by Skidoofahrer

10. Lego – einer ist zuviel (GC13Y2Y)
Te vinden in: Berlijn, Duitsland
Toegevoegd aan: 3.823 lijsten

Om deze cache te vinden moet je erg voorzichtig te werk gaan, want hij ligt bij een druk voetpad met veel dreuzels. Hij is te vinden bij de ingang van het Legoland Discovery Centre en ondanks de 2.5 sterren Moeilijkheid en 1 ster Terrein waardering is hij niet gemakkelijk te vinden!

Premiumleden kunnen lijsten maken om een geocaching avonturen te organiseren. Lijsten in de Geocaching® app synchroniseren automatisch met je lijsten op Geocaching.com. Zo plaatst je deze en andere caches op een nieuwe lijst in de Geocaching® app:

  1. Selecteer een cache.
  2. Selecteer het (…) icoontje in de rechterbovenhoek
  3. Selecteer Voeg geselecteerde toe aan lijst
  4. Selecteer een lijst of kies voor + om een nieuwe lijst te maken.

Heb je één van deze caches aan één van je lijsten toegevoegd? Laat het ons hieronder weten!