5 tips voor het plannen van je volgende vakantie met geocaching

Geocachers houden ervan om het mooiste van hun omgeving te laten zien — daarom is geocaching een van de beste manieren om nieuwe plaatsen te ontdekken! Probeer de volgende keer dat je op reis bent, een reis plant, of aan het dagdromen bent over een reis, één van deze 5 tips te gebruiken om een bestemming te ontdekken met geocaching:

1. GeoTours
GeoTours zijn een serie geocaches die zijn samengesteld door organisaties en Geocaching HQ. Ze brengen je naar de beste lokale plekjes, leren je over de geschiedenis van de omgeving en verhogen daarnaast je aantal vondsten! Alle leden hebben toegang tot GeoTour caches van alle cachetypes en Moeilijkheid/Terrein waardering. Bij sommige GeoTours kun je ook een leuke prijs verdienen als je het paspoort invult!

Je kunt GeoTours gemakkelijk vinden als je de GeoTour map in de zoekfunctie van de Geocaching® app gebruikt. Deze map bevat details van elke actieve GeoTour en kan worden gesorteerd op de afstand vanaf jouw locatie! Weetje: de foto in dit bericht is van GeoTour Azores in Portugal!

2. Offline kaarten
Ga je ergens heen waar je geen ontvangst hebt? Geocaching Premiumleden kunnen lijsten met geocaches aanmaken die te downloaden zijn voor offline gebruik.

3. Multi-caches
Multi-caches zijn vaak een hele goede manier om een korte tour door een stad te maken. Multi-caches bestaan uit twee of meer locaties, waarbij op de laatste locatie een fysieke container met logboek te vinden is.

4. Sorteer op Favorite punten
Geocaching premiumleden kunnen de beste geocaches in een gebied vinden door de zoek- en sorteerfuncties te gebruiken. Zoek naar geocaches in een gebied en klik dan op de kolom met “Favorites”.

5. Ontmoet de lokale geocachers
Wie kan je beter de omgeving laten ervaren dan de geocachers die er wonen? Het organiseren of bijwonen van een event op je bestemming is een hele goede manier om locale geocachers te leren kennen. Gebruik de geocache zoekfunctie om events te zoeken op je vakantiebestemming.

Zoek je iets dichter bij huis? Goed nieuws: Er zijn meer dan 60 GeoTours over de hele wereld en elke GeoTour heeft zijn eigen bijzondere locaties waar je graag over naar huis zult willen schrijven. Lees meer over GeoTours in de Geocaching Blog.

Wat zijn jouw favoriete tips voor het geocachen tijdens je vakantie?