Vrienden vinden op een Belgisch mega-event

Geocaching HQ personeel bezoekt talloze mega- en giga-events over de gehele wereld. Handen schuddend, verhalen over avonturen delend en natuurlijk geocachend. Cindy P (Frau Potter) is Community Director bij Geocaching HQ. Ze reisde kortgeleden naar België om het Welcome to Belgium Mega-Event bij te wonen. Hier is het verslag van haar reis.

Er is een algemeen bekend gezegde onder geocachers dat luidt: “Het beste wat je kunt vinden zijn andere geocachers.” Dit maakte ik zelf mee tijdens het Welcome to Belgium Mega-Event (GC7TT10) in Rotselaar, België. Het event dat op 31 augustus 2019 werd georganiseerd door Birre’s Camper Friends is in de loop der jaren ontstaan vanuit een groep geocachers die reizen met campers, caravans en tenten. Toen de groep steeds groter werd, besloten ze hun eigen Mega-Event te organiseren. Dit jaar kwamen er ongeveer 100 campers vanuit heel Europa op het event af en daarnaast waren er nog geocachers die alleen voor de dag zelf kwamen.

De organisatie van het Mega-Event had overal aan gedacht. Het weekend zat vol met activiteiten – nieuw uitgebrachte creatieve caches, geo-bingo, barbecue in de avond, Adventure Labs in het donker, een CITO (Cache In Trash Out®) in een nabijgelegen park, workshops om je eigen trackable coins te maken en zelfs een optreden van een Belgische geocachingband.

Om mijn weekend goed te beginnen, had de organisatie ervoor gezorgd dat ik wat nieuwe vrienden maakte. Ik werd gekoppeld aan twee geocachers die logboekjes ondertekenen als Team DNF (Deutsch-Niederländische Freundschaft). GEOrgCACHING en Geokars hebben elkaar ontmoet tijdens het geocachen maar komen uit Duitsland en Nederland. Hun vriendschap doet me denken aan zovele andere die door het geocachen gevormd zijn.
Het spel breekt door landsgrenzen heen en geeft ons meteen iets dat we gezamenlijk hebben – geocachen!

Eén van mijn favoriete momenten tijdens het cachen was toen we een cache bijna als Niet gevonden moesten loggen, omdat we niet het juiste gereedschap bij ons hadden. We fietsten naar de volgende cache waar ik een vrouw tegenkwam die wel het juiste gereedschap – een vishengel – bij zich had. Gelukkig stemde ze ermee in om met ons terug te fietsen naar de cache en ik heb voor de eerste keer een aangepaste vishengel gebruikt als cacher. Het was erg leuk en ik ben dankbaar voor haar gulheid.

Birre en Birre’s Camper Friends zijn welbekend in de gemeenschap om hun creatieve caches. Eén van mijn favorieten van het weekend was High Voltage, een erg goed uitgewerkte en verrassende cache.

De dag na het event organiseerde Birre twee workshops voor geocachers die hun eigen creatieve geocoin wilden maken.

Ik heb zoveel nieuwe vrienden ontmoet tijdens het Welcome to Belgium-event. Velen hebben beloofd om in 2020 langs te komen bij de Geocaching HQ Anniversary Celebration, dus ik ben blij dat we elkaar weer zullen zien.
Dank aan Birre en Birre’s Camper Friends voor zo’n geweldig weekend!