Ga nooit alleen cachen: Geocachinggroepen en -organisaties

Iemand vinden om mee te gaan geocachen kan soms lastig zijn, zeker als je net begint. Gelukkig zijn er over de hele wereld veel geocachingorganisaties en -groepen die geocachers verbinden met andere lokale verkenners. Zij versterken de geocachinggemeenschap, helpen beginners het spel te leren kennen en doen nog veel meer. Lees wat je kunt verwachten en hoe je een geocachinggroep bij jou in de buurt kunt vinden om aan deel te nemen.

Er zijn over de hele wereld veel georganiseerde geocachinggroepen. Veel van deze groepen houden contact met hun leden via Facebookgroepen of hebben zelfs hun eigen website met activiteitenkalenders, discussieforums en informatie.

Wat kan ik verwachten als ik me bij een geocachingorganisatie aansluit?

Geocachingorganisaties organiseren vaak etentjes en bijeenkomsten, houden vriendschappelijke geocachecompetities, helpen nieuwe geocachers met vragen en houden iedereen op de hoogte van lokaal geocachingnieuws.

Sommige zijn opgericht om positieve relaties op te bouwen met lokale landeigenaren, boswachters en natuurorganisaties. Ze werken vaak hand in hand samen om geocachers en het publiek te informeren over hoe om te gaan met de natuur (ook bekend als geocacheruimtes) op een respectvolle en niet-invasieve manier.

Een paar organisaties organiseren zelfs kampeertrips of reisgroepen om samen op avontuur te gaan – en natuurlijk onderweg te geocachen.

Ze schrijven geocacheblogs, brengen geocachetijdschriften uit of zorgen ervoor dat geocachers met elkaar in contact kunnen komen via online discussieforums.

De gemeenschapszin die geocachingorganisaties bieden kan zowel voor nieuwe geocachers als oude pros behulpzaam zijn. En het is een makkelijke manier om nieuwe geocachevrienden te maken.

Hoe kan ik een geocachinggroep bij mij in de buurt vinden?

Je kunt een geocachinggroep bij jou in de buurt vinden door op deze lijst en kaart van geocachinggroepen en -organisaties te kijken. De lijst van organisaties is “gecontroleerd” aan de hand van input van vrijwilligers en Geocaching HQ medewerkers.

De lijst is een werk in uitvoering. We verwachten de lijst uit te breiden naar andere landen en groepen en organisaties toe te voegen die actief zijn in hun gemeenschap en op een positieve manier bijdragen aan geocaching. Laat ons weten welke groep je graag toegevoegd zou zien worden aan de lijst.

Als je buiten de gebieden woont die nu te vinden zijn op onze lijst en kaart, dan bieden onze regionale forums een goede manier om een lokale geocachinggroep of -organisatie te vinden.