8 tips voor het schrijven van een geweldige log (volgens de cache eigenaren)

Het schrijven van een goede log kan wat extra tijd in beslag nemen, maar is zeker de moeite waard. Het vergt toewijding, planning en creativiteit om een geocache te verbergen. Het schrijven van een persoonlijk en gedetailleerd log is een manier om een cache-eigenaars dag goed te maken. Hier zijn 8 tips om een logboek goed te maken volgens cache-eigenaren.

  1. Laat geen algemene log achter: We hebben ze allemaal gezien, het generieke TFTC (Bedankt voor de cache) logboek. Voor een eigenaar van een geocache geeft het schrijven van een doordachte log aan dat je een memorabele ervaring hebt gehad en het niet zomaar een vondst was.
  2. Ik waardeer de gedachte en het werk dat in de geocache terechtkwam: Er gaat veel werk zitten in het verstoppen van een geocache, vooral bij de extra bijzondere geocaches. Neem de extra tijd om een cache-eigenaar te vertellen wat je waardeert aan het vinden van de geocache!
  3. Schrijf over de ervaring om bij de geocache te komen: Soms gaat het om de reis. Cache-eigenaren hebben veel redenen om een locatie voor een geocache te kiezen. Vertel ze over je avontuur in de aanloop naar de vondst.
  4. Laat een foto achter: Een deel van je ervaring visueel laten zien is leuk voor een cache-eigenaar om te zien. Maar maak niet de fout om een spoilerfoto te plaatsen die de cache verraadt!
  5. Geef details over de geocache: Heb je de geocache meteen gezien? Is de geocache in goede staat? Is het logboek vol? Goed of slecht, cache-eigenaren waarderen het om de status van hun geocache te lezen.
  6. Deel wat je achtergelaten hebt. Heb je dingen geruild of trackables verplaatst? Laat het de cache-eigenaar weten!
  7. Overweeg om een favorietpunt te geven. Is de geocache je om wat voor reden dan ook opgevallen? Zo ja, overweeg dan om een Favorietpunt* te geven en erover te schrijven in je log.
  8. Beschrijf wat de geocache leuk maakte om te vinden. Of de cache nu leidt naar een prachtig uitzicht, een slimme container of een creatieve puzzel om op te lossen, het achterlaten van een lange log kan bevestigend zijn voor de eigenaar van de cache. Toekomstige zoekers die de logs lezen kunnen ook een beter idee krijgen of ze ook van de cache zouden genieten.

Het achterlaten van doordachte logs geeft niet alleen de cache-eigenaar een goed idee, maar inspireert hem ook voor toekomstige caches. Welke tips heeft u voor het schrijven van een goede log?

*Favorietpunten zijn een premium functie.