Het mega-event-seizoen staat weer voor de deur!

Mega- en giga-events zijn de ultieme bijeenkomsten voor vele geocachers.
Zij bieden een gevarieerd programma met leuke activiteiten en trekken geocachers uit de hele wereld aan. Je kan nieuwe vrienden ontmoeten en daarmee jouw geocachingkracht een boost geven. En dat is nog maar het begin. Hier zijn tien redenen, in willekeurige volgorde, waarom je een mega- of giga-event moet bijwonen!

  1. Maak nieuwe vrienden. Met meer dan 500 bezoekers per event weet je zeker dat je nieuwe vrienden maakt! Vergeet niet om ze toe te voegen aan je Klassement, zodat je geinspireerd wordt door hun geocaching activiteiten.
  2. Teken het officiele logboek. Het is een traditie dat de meeste mega en giga-events unieke logboekjes hebben! Geloof je ons niet? Hier zijn wat voorbeelden.
  3. Ruil en ontdek trackables. Ben je een trackabel-fanaat? Dan heb je geluk. Je hebt de kans om honderden (of misschien wel duizenden) trackables te ontdekken.
  4. Stel je vragen. Met zo veel geocachers op één plek zijn mega en giga-events zeer geschikte gelegenheden om elke vraag te stellen die je maar hebt. Heb je hulp nodig met het oplossen van een puzzel? Weet je niet hoe je nacht-caches moet vinden? Grote kans dat je een ervaren geocacher treft die je graag helpt.
  5. Ontdek (of herontdek) een nieuwe stad. Grote kans dat het event niet in je eigen stad plaatsvindt. Dit is dus een uitgelezen kans om een nieuwe plek te ontdekken!
  6. Log een nieuwe cachesoort. Wist je dat mega en giga-events een unieke cachesoort zijn? Leuk je statistieken op met een nieuw icoontje!
  7. Vergelijk epische geocacheverhalen! Als geocachers hebben we een berg momenten die een verhaal waard zijn. Deel je verhalen en ervaringen met andere cachers!
  8. Vind je nieuwe liefde (je zult niet de eerste zijn). Sommige mensen vinden veel meer dan cachecontainers als ze leren geocachen. Lees het verhaal van geocaching co-fouder Bryan Roth, die zijn vrouw ontmoette bij een geocachingevent.
  9. Doe inspiratie op voor je volgende eigen cache. Als je al een cache-eigenaar bent, of als je de wens hebt om een cache-eigenaar te worden, dan doe je vast inspiratie op tijdens het vinden van lokale caches of het ontmoeten van andere geocachers.
  10. Ontmoet lokale vrijwilligers. Vergeet niet even te praten met de lokale geocache vrijwilligers als je vragen hebt of ze gewoon even wilt bedanken voor al hun werk!

Vind een event in de buurt