Hoe schrijf je een geweldige cachebeschrijving

Een geocachebeschrijving is de informatie die je voor andere geocachers op je cachepagina schrijft over je cache en de locatie. Het is ook een goede manier om informatie te delen over interessante dingen om te zien als je er toch bent, dingen om te vermijden en welk soort gereedschap je nodig hebt. Een goede cachebeschrijving kan meer mensen aantrekken die je geocache willen bezoeken en vinden. Van de twee voorbeelden van geocachebeschrijvingen, welke cache zou je willen bezoeken?

Cachebeschrijving één:

Cachebeschrijving twee:

Heb je de tweede gekozen? De meeste mensen zouden daarvoor kiezen, omdat die de locatie mooi en inspirerend laat klinken, met interessante dingen om te zien. Hier zijn een paar extra tips om je te helpen je cachebeschrijvingen naar het volgende niveau te tillen en mensen te inspireren om jouw cache als hun volgende doel te kiezen.

Beschrijf de ervaring die bezoekers zullen hebben.

Vertel mensen waarom ze jouw cache moeten bezoeken. Beschrijf de locatie (hopelijk heb je een mooie gekozen) of leg uit waarom de plek jou inspireert. Heb je een geweldig verhaal over de cache? Vertel dat verhaal! Beschrijf je gave behuizing of het thema van je gadget cache. Heb je een verrassing voor ze en wil je het geheim niet verklappen voordat ze er zijn? Dat is ook prima. Vertel ze dan dat er een verrassing op ze wacht.

Maak het niet te lang.

Niemand wil een hele lap tekst lezen. Probeer het kort en bondig te houden en deel het op in paragrafen als het nog steeds lang lijkt. Als je veel geschiedenis en informatie te delen hebt, denk er dan over na om een link naar een webpagina toe te voegen waar de informatie te vinden is in plaats van het allemaal aan de beschrijving toe te voegen. Zo kunnen mensen die meer willen de link volgen en mensen die alleen een lachebekje willen, kunnen de informatie vinden die ze nodig hebben, de cache vinden en doorgaan.

Denk erover na om foto’s toe te voegen.

Een foto zegt meer dan duizend woorden en ze kunnen helpen om verschillende secties tekst te verdelen. Een foto van jouw mooie locatie zal mensen overtuigen om erheen te gaan. Een grappig plaatje dat overeenkomt met het thema van je cache zal ervoor zorgen dat mensen erheen willen gaan om te zien wat de grap is.

Heb jij een zeer goede cachebeschrijving geschreven? Of heb je er één gelezen bij een cache die je hebt gevonden? Deel het in de reacties!