Waarom je nooit te oud bent om te beginnen met geocachen

We weten allemaal dat je een gevoel van geheimzinnigheid en avontuur voelt, als je op zoek gaat naar een geocache en het gevoel dat je krijgt, als je er één vindt is verslavend bevredigend. Gelukkig zitten er geen voorwaarden aan geocachen en er zijn geocaches in alle maten, vormen en ervaringsniveaus. In feite is geocachen leuk voor alle leeftijden. Hier is waarom:

Het houdt je nieuwsgierig
Geocachen helpt je de wereld om je heen opnieuw te ontdekken. Voor je ging geocachen was die boom waar je vaak voorbij liep gewoon een mooie boom, maar nu weet je dat je omhoog moet kijken om de geocache te zien die is vermomd als vogelhuisje. Geocachen houdt je nieuwsgierig en verandert het alledaagse in een avontuur.

Je kunt het op je eigen tempo doen
Natuurlijk zijn er T (terrein) en M (moeilijkheid) 5 geocaches, maar er zijn ook T en M 1 geocaches. Begin waar je je comfortabel voelt en groei vanaf daar! Alleen omdat een geocache een lagere moeilijkheids- of terreinwaarde heeft, wil dat niet zeggen dat hij minder leuk is!

Het houdt je jong van geest
Geocachen is alsof je onderdeel bent van een geheim genootschap. Net als bij geocaches, kan het zijn dat je iedere dag aan geocachers voorbij loopt zonder dat je het in de gaten hebt! Maar soms kom je iemand tegen die op weg is naar de cache net nadat jij hem gevonden hebt. Je maakt oogcontact, ziet een telefoon of GPS in hun handen en je kunt er niets aan doen: je deelt een grijns van erkenning dat jullie allebei op een “geheime” missie zijn.

Het brengt je naar buiten en helpt Moeder Aarde
Geocaching is toegewijd aan het positief bijdragen aan onze wereld door milieuvriendelijke gewoonten. Van het vinden van EarthCaches tot het bijwonen van CITO (Cache in Trash Out®)-events om te helpen cache-vriendelijke plekken te behouden, ieder geocache-uitje kan impact hebben, terwijl het je ook naar buiten brengt en je dingen laat ontdekken.

Geocachen is voor alle leeftijden en bekwaamheden en dat is slechts één van de redenen waarom wij ervan houden, maar we willen graag weten waarom jij geocacht! Deel jouw reactie hieronder!