Hoe maak je goede Pocket Queries

Supercacher, HQ Lackey en Pocket Query-expert Jeff (gearguru) beantwoordt de hoe en wats van Pocket Queries en deelt vijf scenario’s waarin Pocket Queries de ultieme TOTT (tool of the trade) zijn.

Dus, laten we eens kijken naar wat Pocket Queries zijn en waarom je ze zou willen gebruiken. Pocket Queries*, ook bekend als PQ’s, zijn aangepaste geocache-zoekopdrachten die je kunt inplannen om dagelijks of wekelijks per e-mail toegestuurd te krijgen. Ze zijn een snelle en eenvoudige manier om tot 1000 geocaches te groeperen. Het beste van alles is dat ze verschijnen als een lijst op de Geocaching®-app. (Als je liever een specifieke draagbare GPS gebruikt voor je geocache-uitstapjes dan zijn PQ’s een geweldige manier om caches in grote hoeveelheden in je apparaat te laden).

Gebruik PQ’s om een lijst van caches te maken op basis van cachetype, cachegrootte, D/T-moeilijkheidsgraad, locatie en geplaatst op data. Je kunt zelfs specifieker worden door velden toe te voegen zoals: “Ik niet heb gevonden”, “Is beschikbaar”, “Travelbugs bevatten”, “Gevonden in de laatste 7 dagen”, “Eigenschappen om op te nemen” en nog veel meer opties.

Je kunt ook Pocket Queries instellen om op een bepaalde dag van de week te draaien, zodat de informatie vers is voordat je naar de geocache gaat. Ik gebruik graag “Gevonden in de laatste 7 dagen” tijdens het reizen, omdat ik er meer vertrouwen in heb dat de cache zich op de locatie bevindt en in goede staat verkeert.

Ik ben een grote fan van PQ’s en heb er ongeveer 400, met 10-12 die wekelijks draaien, dus ik ben klaar voor elke situatie. Hier zijn vijf van deze scenario’s, die perfect zijn voor het gebruik van Pocket Queries:

 1. Vakantie
  Plan je een reis naar een nieuw gebied en wil je alle Virtuele en Webcam caches vinden? Laat een PQ dat voor je doen door de postcode in te voeren! Zo krijg je een lijst van caches in dat gebied.
 2. Roadtrip
  Als je op een roadtrip gaat en alle caches langs een route wilt vinden binnen een halve kilometer van de weg, voer dan een PQ uit om dat te doen! Handig bij het rijden van lange afstanden.
 3. Jasmer Challenge
  Voer een PQ uit om alle caches te tonen die op een willekeurige set data – zoals tussen 3 mei 2000 en 31 december 2001 – zijn geplaatst op basis van een staat of land om je Jasmer Challenge te helpen voltooien.
 4. Challengecaches
  Als je aan een andere uitdaging werkt om een bepaald aantal grote caches te vinden, kun je een PQ draaien die grote caches laat zien die niet door jou zijn gevonden, maar wel door anderen zijn gevonden in de afgelopen 7 dagen.
 5. Mega- en Giga-Events
  Reis je naar een Mega- of Giga-Event? Maak een PQ aan op basis van de event-GCcode om alle gebeurtenissen rondom de Mega of Giga te bekijken.

Opmerking: Pocket Queries zijn een functie voor Premiumleden.