12 aanbevelingen voor geest, lichaam en ziel tijdens het geocachen

Geocaching biedt een overvloed aan verbeteringen aan je algehele geest, lichaam en ziel. Vaak zijn we zo gefocust op het vinden van de geocache, dat we geen stap terugdoen om op te merken welke gezondheidsvoordelen er zijn. Voel je vol energie, geïnspireerd en gemotiveerd om de volgende geocache te vinden met deze 12 aanbevelingen.

 1. Deel geocaching met een vreemde. Menselijke verbondenheid brengt ons allemaal dichter bij elkaar, en wat is een betere manier om met anderen in contact te komen dan je favoriete hobby te delen? Als je iemand ziet die je een twijfelachtige blik geeft, als je aan het zoeken bent onder een parkbank (we hebben het allemaal meegemaakt); lach dan en leg gewoon uit wat je aan het doen bent. De kans is groot dat je iemand anders inspireert om op avontuur te gaan.
 2. Doe iets terug voor Moeder Aarde. Voordat je op zoek gaat naar een cache, pak een vuilniszak en neem afval mee op je route. Opruimen langs het pad is slechts een van de vele manieren waarop we iets kunnen terugdoen voor ons prachtige speelbord. Zin om dit naar een hoger niveau te brengen? Woon een CITO (Cache in trash out)-event in de buurt bij.
 3. Neem een nieuwe hobby. Heb je zin om iets nieuws te proberen? Fietsen, varen en sneeuwschoenwandelen zijn allemaal leuke en innovatieve manieren om bij een geocache te komen. Probeer de volgende keer eens iets anders!
 4. Zweet een beetje meer. Endorfines, gewichtsverlies, meer energie, sterkere botten en spieren zijn enkele van de vele grote voordelen van lichaamsbeweging. In plaats van een gemakkelijke pak & ga, wandel naar een T4/T5-geocache. Bijt je vast in de steilere klim en vertrouw erop dat het eindresultaat de moeite waard zal zijn.
 5. Gebruik je hersenen. Puzzelcaches zijn een geweldige manier om de hersenactiviteit te verhogen. Studies, zoals de opmerkelijke MacArthur-studie, hebben aangetoond dat het actief houden van de geest met uitdagende activiteiten zoals puzzels kan leiden tot een langere levensverwachting, een betere kwaliteit van leven en het verminderen van onze kansen op het ontwikkelen van bepaalde vormen van psychische aandoeningen, waaronder geheugenverlies. Selecteer een D4/D5 en begin te kraken!
 6. Neem een gezonde snack mee. Het is zo gemakkelijk om een suikerhoudende snackreep of een blikje frisdrank te pakken voordat je naar de cache gaat, maar gezonde snacks houden je energie langer vast. Lekkere en gezonde aanbevelingen zijn bijvoorbeeld worteltjes, pindakaas en appels, noten en fruit.
 7. Luister naar muziek. Er gaat niets boven het aanzetten van je favoriete nummer en het zoeken naar een geocache. Volgens een studie van Harvard zijn er veel voordelen verbonden aan het luisteren naar muziek, zoals het verbeteren van je humeur, stressvermindering en een groter mentaal bewustzijn. Hulp nodig om te beginnen? Hier zijn onze top 10 favoriete geocachingnummers.
 8. Neem een extra fles water mee. Hydrateer, hydrateer, hydrateer! Je lichaam gebruikt water voor alles, inclusief de temperatuurregeling en het behoud van de lichaamsfuncties. Omdat je lichaam water verliest als je je hartslag verhoogt, is het belangrijk om extra vocht te drinken tijdens het geocachen.
 9. Neem een voor jou belangrijk persoon mee. Extra tijd doorbrengen met familie en geliefden is een geweldige manier om je geluksniveau te verhogen. Nodig de volgende keer dat je overweegt om een geocache solo te vinden, iemand uit die je graag mee wilt hebben voor de ervaring.
 10. Laat iets extra speciaals achter in een geocache. Verrassing! Breng een glimlach op het gezicht van een andere geocacher door een extra speciaal item in een geocache achter te laten. Enkele leuke ideeën zijn cadeaubonnen, een coole pet of kaartjes voor een evenement.
 11. Hou naderhand een dagboek bij. Naast het schrijven van een epische log, noteer je een aantal dingen in een dagboek om terug te kijken op je ervaring. Wat heb je gezien? Wie heb je ontmoet? Hoe voelde je je achteraf?
 12. Haal adem. Kies een geocache op een rustige, vredige locatie. Na het tekenen van het logboek, neem je vijf minuten de tijd om in stilte te zitten met je ogen dicht en adem te halen. Geniet van de prachtige omgeving, het avontuur dat je zojuist hebt ondernomen en de pure magie van het buiten zijn.

Welke andere aanbevelingen heb je nog meer? Deel ze met de gemeenschap!